marți, 18 martie 2014

World Storytelling Day 2014

Ziua lansării primului Volum al Povestașilor nu a fost aleasă întâmplător, de 20 martie întreaga lume îi sărbătorește pe toți povestitorii și tot ceea ce presupune arta de a povesti, de Ziua internațională a Povestirii.
Astfel, cu ocazia lansării volumului va fi prezentat publicului și grupul de studiu și de lucru cu cuvintele, numit Ordinul Povestașilor, care în această etapă de început va funcționa în formula unui cadru informal în care cei mai talentați tineri sibieni vor fi îndrumați, încurajați și promovați.

Intenția care a generat existența Zilei Internaționale a Povestirii a fost, este și va rămâne celebrarea artei de a spune povești, la nivel global.  
În fiecare an, Ziua Mondială a Povestirii se sărbătorește la echinocțiul de primăvară în emisfera nordică și în prima zi a echinocțiului de toamnă, în sud. În această zi, oameni din întreaga lume, se întâlnesc pentru a spune și asculta povești.
Originea acestei sărbători provine din Suedia, prima țară din lume care a creat un eveniment (Alla berättares Dag) dedicat acestei îndeletniciri ancestrale și universale, într-o zi de 20 martie în anul 1991. A fost startul dezvoltării unei rețele internaționale care a menținut fermentul sărbătorii, pe toate continentele lumii. Multe țări din America de Sud au declarat ziua de 20 martie sărbătoare națională a Povestirii.

Internetul a mijlocit creșterea interesului acordat artei de a spune povești, consacrând pe plan internațional această sărbătoare, la care este locul și timpul să ne acordăm și noi.                                                                                                                            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu